Nyheter

Skor till leprasjuka

Sisters Internationals medlemmar samlade in pengar till att köpa in fotriktiga sandaler och saris till 100 leprasjuka kvinnor i Indien. De delades ut under julen 2011.

"Vi vill uttrycka vårt stora tack till alla våra vänner i Sisters International i Sverige, för ert stora hjärta och er generositet för Indiens folk!

Ni har gjort det möjligt att leprasjuka kvinnor har fått specialdesignade skor för sina sargade och stympade fötter. Det betyder mer än vad många kan föreställa sig för leprasjuka att få hjälp med skor. Fötterna är mycket utsatta för de leprasjuka, där många har tappat en eller flera tår – och för många har fötterna förtvinats och förvridits så att de inte kan använda sig av vanliga skor.

Detta skapar stora problem under den heta sommarperioden, där värmen torkar ut fötterna och gör sanden mycket het att gå i – för att under regnperioden skapa problem med den blöta sanden och leran som fastnar i fötterna och förvärrar de redan såriga fotsulorna.

Vi arrangerade en speciell dag för de leprasjuka där våra barn och ungdomar framförde ett uppskattat program med sång, musik, dans och drama – och efter bjöd vi alla på en måltid. Med er generösa hjälp kunde vi så dela ut ett par specialtillverkade skor till var och en av de leprasjuka tillsammans med en dräkt som kallas ”sari” och en liten gåva för deras personliga behov. De var överväldigade av tacksamhet, eftersom för många av dem var det första gången de fick en gåva av någon.

Vi riktar än en gång vårt varma tack till alla vänner i Sisters International för er gåva till de leprasjuka. Ni har verkligen varit med och fört hopp, kärlek och glädje till människor som ingen annars räknar med."

Med vänliga hälsningar, John och Catherine Raijah, Missions- och Biståndsorganisationen EWM

Vill du vara med?

Över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper - Sisters International erbjuder ett nätverk med uppmuntran, undervisning och tillväxt för dig.

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva

Sisters International

Med över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper i Sverige erbjuder Sisters International ett nätverk för kvinnor med uppmuntran, undervisning och tillväxt.

Vill du vara med?

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva
GÅVA GENOM MOBILEN - Skicka SMS till 72672 Skriv sis[mellanslag]50 för att ge 50 kr och sis[mellanslag]100 för att ge 100 kr.

Kontakta Sisters

Sisters International
Storängsvägen 26 B4
184 32 Åkersberga

08-540 203 28 (mån-ons 9-12)