Sisters International Projekt

Änkor i Indien

Änkor i Indien

När en kvinna i Indien blir änka så förlorar hon all den trygghet hon tidigare haft och har ofta mycket liten möjlighet att försörja sig själv och sina barn. Många änkor hamnar därför i enkla skjul, bor under presenningar och dylikt.

Genom ett samarbete med EWM berdiver Sisters International ett omfattande arbete för änkor i Indien. Dagar planeras in då man åker ut och hämtar upp änkor för en dags gemenskap där de får träffa andra i sin situation. De får under dagen mat, fri sjukvård, och får ta med sig en sarie hem, den indiska kvinnans traditionella dräkt. De flesta av änkorna har endast en sådan dräkt.

Sisters International har tillsammans med EWM startat upp sömnadsutbildningar för kvinnor i Indien där många av kvinnorna varit änkor. År 2013 invigdes kvinnohuset Naomi Sisters Home där änkor och tjejer/kvinnor som räddats ur prostitution får möjlighet till rehabilitering, medicinsk hjälp och sömnadsutbildning, för att ge dem möjlighet till ett nytt liv.

Vill du vara med och förändra livet för människor bland de allra fattigaste i Indien?

Vill du stödja Sisters Internationals arbete med änkor i Indien går det bra att ge en gåva till Sisters Internationals Plusgiro 47 08 00 - 4. Märk gåvan “Indien”. Vill du bli månadsgivare kan du kontakta Sisters International på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08-540 203 28.

 

Vill du vara med?

Över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper - Sisters International erbjuder ett nätverk med uppmuntran, undervisning och tillväxt för dig.

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva

Sisters International

Med över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper i Sverige erbjuder Sisters International ett nätverk för kvinnor med uppmuntran, undervisning och tillväxt.

Vill du vara med?

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva
GÅVA GENOM MOBILEN - Skicka SMS till 72672 Skriv sis[mellanslag]50 för att ge 50 kr och sis[mellanslag]100 för att ge 100 kr.

Kontakta Sisters

Sisters International
Storängsvägen 26 B4
184 32 Åkersberga

08-540 203 28 (mån-ons 9-12)