Sisters International Projekt

Integrationsarbete i Rontau

År 2014 startade Sisters International ett integrationsarbete i byn Rontau, strax utanför Oradea, Rumänien. Nästan alla romer i Rontau är arbetslösa och situationen är svår för barnen. Genom integrationsprojektet vill man göra allt man kan för att inspirera romska barn att gå i skolan. Genom läxhjälp och mat/dryck skapas möjligheter för att barnen på ett bra sätt ska kunna komma in i skolsystemet och få utbildning. De får hjälp med att lära sig läsa, skriva, räkna. Man hittar även på sociala aktiviteter för barnen för att skapa en trivsam och rolig miljö. Rontau är en av de större romska byarna i området med cirka 400 barn. Integrationsarbetet sker i samarbete med Östeuropeiska bibelskolan.

Rumänska romer lever i fruktansvärda förhållanden. Mindre än 30 procent av romerna har ett jobb, och att bostadssituationen är förfärlig. Hela 84 procent av rumänska romer bor i hushåll som saknar antingen rinnande vatten, el eller avlopp. Det är svårt att veta exakt hur många romer det finns i Rumänien, men det rör sig troligen om ett par miljoner. Den officiella statistiken säger att det är omkring 600 000 romer i Rumänien, men bedömare menar att det kan röra sig över 2 miljoner. Många romer är inte registrerade och finns därmed inte i statistiken.

Sisters International arbetar aktivt med hjälp och stöd till romer i Rumänien. Det gäller allt från långsiktig hjälp till akut hjälp till dem som har det allra svårast. Du kan ge en gåva till Sisters Internationals Plusgiro 47 08 00 – 4. Märk gåvan “Rumänien”. Vill du bli månadsgivare kan du kontakta Sisters International på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08-540 203 28.

Vill du vara med?

Över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper - Sisters International erbjuder ett nätverk med uppmuntran, undervisning och tillväxt för dig.

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva

Sisters International

Med över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper i Sverige erbjuder Sisters International ett nätverk för kvinnor med uppmuntran, undervisning och tillväxt.

Vill du vara med?

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva
GÅVA GENOM MOBILEN - Skicka SMS till 72672 Skriv sis[mellanslag]50 för att ge 50 kr och sis[mellanslag]100 för att ge 100 kr.

Kontakta Sisters

Sisters International
Storängsvägen 26 B4
184 32 Åkersberga

08-540 203 28 (mån-ons 9-12)