Sisters International Projekt

Naomi Sisters Home

Naomi Sisters Home

Så många av Indiens kvinnor lider under betryck, av ensamhet och utsatthet – och tvingas ofta in i prostitution för att överleva. Änkor lämnas vind för våg av sina släktingar. Utan underhåll, utan ekonomiska möjligheter och utan både mat och möjligheter att försörja sig. De får ofta bo under presenningar i staden, utan något finansiellt stöd av tidigare släktingar.

Sisters International har finansierat bygget av Naomi Sisters Home – ett ”kvinnohus” för änkor och utsatta kvinnor i Thiyagadurgam, Villupuram distrikt i Tamil Nadu Stat, som ligger i sydöstra Indien. Bygget som varade 2012-2013 skedde genom ett samarbete med missionsorganisationen EWM.  Kvinnohuset invigdes i augusti 2013 och de första kvinnorna flyttade in i december 2013. I dagsläget bor det 26 kvinnor i hemmet.

Målgruppen för Naomi Sisters Home är änkor som lämnats av sina familjer, övergivna och utan något underhåll. En annan målgrupp är kvinnor som man kan rädda ifrån prostitution. Man förser kvinnorna med husrum, mat, kläder, medicinsk vård, och hjälp med rehabilitering från tidigare trauman.

Sömnadsutbildning

Hösten 2014 startades sömnadsutbildningen på kvinnohemmet. Det ger kvinnorna som bor på hemmet en unik möjlighet att kunna försörja sig på egen hand och de får möjlighet till ett helt nytt liv när det är dags för dem att flytta från kvinnohemmet.

Vill du vara med och förändra kvinnors liv i Indien? Vill du stödja kvinnohemmet kan du ge en gåva till Sisters Internationals Plusgiro 47 08 00 - 4. Märk gåvan “Naomi Sisters Home”. Vill du bli månadsgivare eller fadder för en av kvinnorna som bor på hemmet kan du kontakta Sisters International på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08-540 203 28.

Vill du vara med?

Över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper - Sisters International erbjuder ett nätverk med uppmuntran, undervisning och tillväxt för dig.

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva

Sisters International

Med över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper i Sverige erbjuder Sisters International ett nätverk för kvinnor med uppmuntran, undervisning och tillväxt.

Vill du vara med?

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva
GÅVA GENOM MOBILEN - Skicka SMS till 72672 Skriv sis[mellanslag]50 för att ge 50 kr och sis[mellanslag]100 för att ge 100 kr.

Kontakta Sisters

Sisters International
Storängsvägen 26 B4
184 32 Åkersberga

08-540 203 28 (mån-ons 9-12)