Sisters International Projekt

Sömnadsutbildningar

Sömnadsutbildningar

En symaskin. En utbildning. Och möjlighet till en framtid och ett nytt liv.

Sisters International har genomfört ett antal sömnadsutbildningar för kvinnor i Indien. Första sömnadsutbildningen år 2012-2013 blev en succé. 22 kvinnor tog examen och efter avslutad kurs fick de med sig sitt intyg och som examenspresent en helt ny symaskin som gav kvinnorna möjlighet att börja arbeta på direkten med deras nya utbildning.

"Att få möjlighet att gå den här utbildningen ger mig ett hopp om arbete – och jag kan se ljusare på framtiden", säger Tamil, 21 år gammal. Hon har ensam tagit hand om hennes lillebror sedan båda föräldrarna dog när de var 4 och 8 år gamla och hamnade på gatan tillsammans. Hon drömmer om att få ett arbete som sömmerska, eller ännu hellre; att få möjlighet att starta ett litet företag och sy kläder åt människorna hemma i den by som hon bor – och också då tjäna pengar till försörjning för sig och sin bror. Sömnadsutbildningen som Sisters International finansierar gör att hennes dröm kan bli verklighet.

Flera orter står nu på kö för sömnadsutbildningar. Sisters International genomför utbildningarna tillsammans med den lokala organisationen EWM som leds av John och Catherine Raijah. EWM driver barnhem, skola och har tillsammans med Sisters International startat kvinnohemmet Naomi Sisters Home.

För er som vill sponsra ytterligare en sömnadsutbildning: Kostnaden för ett års utbildning inklusive lärare är 55 000 kr.

Mer information kan fås av…

Marie Arnfjell – Ordförande Sisters International
070-759 67 45, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Gitten Thornberg – Styrelseledamot Sisters International
070-226 72 47, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vill du stödja projektet kan du ge en gåva till Sisters Internationals Plusgiro 47 08 00 - 4. Vill du bli månadsgivare kan du kontakta Sisters International på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 08-540 203 28.

Vill du vara med?

Över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper - Sisters International erbjuder ett nätverk med uppmuntran, undervisning och tillväxt för dig.

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva

Sisters International

Med över 2 500 medlemmar och 23 lokalgrupper i Sverige erbjuder Sisters International ett nätverk för kvinnor med uppmuntran, undervisning och tillväxt.

Vill du vara med?

Bli medlem!
Hitta lokalgrupp
Ge en gåva
GÅVA GENOM MOBILEN - Skicka SMS till 72672 Skriv sis[mellanslag]50 för att ge 50 kr och sis[mellanslag]100 för att ge 100 kr.

Kontakta Sisters

Sisters International
Storängsvägen 26 B4
184 32 Åkersberga

08-540 203 28 (mån-ons 9-12)