Alla barn borde få en chans att träffa sin mamma, även de som har sina mödrar i fängelse. Så resonerar rumänska Adventistsamfundets fängelsevolontärer och ordnar därför tillfällen då fängslade mödrar och deras barn får träffa varandra.

När Alexandra var 8 år hade hon inte träffat sin mamma på över 5 år. Hon bor hos sin mormor många mil från fängelset. Mormor är för fattig för att ha råd att betala färdbiljetten dit.

Men ”den här dagen” var det åter en glädjens dag för Alexandra och hennes mamma. De kramades och grät av glädje och gav löften till varandra, att när mamma en dag kommer ut, skall de aldrig skiljas mer. Dessa möten ger hopp för att klara av en grå vardag för både Alexandra och hennes mor. Och de regelbundna besök med matpaket som volontärerna gör hos mormor betyder mycket för barnets trygghet.

Alexandra får träffa sin mamma.

Samarbete för att ge barn och mammor en oförglömlig jul
Sisters Internationalgjorde julen 2011 ett unikt samarbete med Min Första Bibel för att ge fängslade kvinnor i Bacaufängelset i Rumänien och deras barn en oförglömlig jul. Med hjälp av volontärerna fick mammorna välja ut en julklapp till sina barn. De fick själva slå in dem i paket och sedan skickades den med post till barnen eller överlämnades personligen av någon av fängelsevolontärerna. Sisters International bidrog med julpåsar till kvinnorna där det fanns förnödenheter, hygienartiklar och även en kvinnobibel på rumänska. I Bacaufängelset i Rumänien sitter 300 kvinnor fängslade. Deras situation är ofta sämre än för männen som sitter i fängelse. Och utanför murarna finns deras barn, många på barnhem, i fosterhem eller hos någon släkting.

Tack alla Sisters medlemmar – det kom in gåvor så att det räckte till denna julsatsning men också till hälsoprojektet Health Expo som gjordes under våren 2012.