Julfirandet har skett med stora festligheter på båda kvinnohemmen, Naomi Sisters Home 1 och 2. De började med en julfest fylld med sång, dans och tacksamhet till julens huvudperson – Jesus.

Sedan delade ett flertal av kvinnorna om hur deras liv upprättats sedan de kom till NSH. Det var hjärtkrossande berättelser om hur de gått från mörker till ljus, men också hur processen varit när de bearbetat sina trauman som de fått hjälp med att gå igenom.
De var rörda av all den kärlek och omsorg som de fått från ledarna och så tacksamma till alla sponsorer som stöder detta arbete.
De kvinnor som kan skriva har skickat en personlig julhälsning till sina faddrar, här kommer några utdrag från deras brev:

– Tack för att ni har räddat mitt liv från denna mörka värld. Jag hade inte något hopp. Er utsträckta hand räddade mig. Jag växer nu och mitt liv utvecklas i rätt riktning. Jag tar nya steg dag för dag och lär mig att stå på egna ben för mitt framtida liv.
Suha

– Tack för ert generösa och trofasta stöd till mig! Det är sannerligen inte bortkastat eller förgäves, för här har jag funnit ro för mitt inre, trygghet, tröst och styrka att orka fortsätta mitt liv – ett helt nytt liv har börjat för mig.
Laksi

– Tack så mycket för att ni offrat er själva för att hjälpa mig. Jag är jätteglad att få vara här på NSH.
Sevi

– Tack för att ni beslutade er för att stötta mig i denna mitt livs svåraste tid. Jag är så lycklig att jag har funnit ett skyddat hem att bo på här på NS.
Udha

Sedan följde en julmiddag med en speciell indisk jultårta och i slutet av julfesten fick alla kvinnor till sin stora glädje en sari.

I en by i Pudukkottai, där cyklonen Gaja drabbat området, fick cirka 250 barn ta del av julfirande.

Tack till er alla som gjorde detta möjligt!

text Gitten Thornberg • foto Eternal Word Ministries