Sisters Internationals medlemmar samlade in pengar till att köpa in fotriktiga sandaler och saris till 100 leprasjuka kvinnor i Indien. De delades ut under julen 2011. ”Vi vill uttrycka vårt stora tack till alla våra vänner i Sisters International i Sverige, för ert stora hjärta och er generositet för Indiens folk!

Ni har gjort det möjligt att leprasjuka kvinnor har fått specialdesignade skor för sina sargade och stympade fötter. Det betyder mer än vad många kan föreställa sig för leprasjuka att få hjälp med skor. Fötterna är mycket utsatta för de leprasjuka, där många har tappat en eller flera tår – och för många har fötterna förtvinats och förvridits så att de inte kan använda sig av vanliga skor.

Detta skapar stora problem under den heta sommarperioden, där värmen torkar ut fötterna och gör sanden mycket het att gå i – för att under regnperioden skapa problem med den blöta sanden och leran som fastnar i fötterna och förvärrar de redan såriga fotsulorna.

Vi arrangerade en speciell dag för de leprasjuka där våra barn och ungdomar framförde ett uppskattat program med sång, musik, dans och drama – och efter bjöd vi alla på en måltid. Med er generösa hjälp kunde vi så dela ut ett par specialtillverkade skor till var och en av de leprasjuka tillsammans med en dräkt som kallas ”sari” och en liten gåva för deras personliga behov. De var överväldigade av tacksamhet, eftersom för många av dem var det första gången de fick en gåva av någon.

Vi riktar än en gång vårt varma tack till alla vänner i Sisters International för er gåva till de leprasjuka. Ni har verkligen varit med och fört hopp, kärlek och glädje till människor som ingen annars räknar med.”

Med vänliga hälsningar, John och Catherine Raijah, Missions- och Biståndsorganisationen EWM